Demirköy'ün, tarihi bir ilçe olduğunu belirterek sözlerine başlayan Muhlis Yavuz, "Demirköy, Bizanslılardan bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethetme planları yaparken burayı keşfediyor. Bizanslılar döneminde ilçemizde bulunan ve Avrupa'nın en büyük sanayi tesisi olan demir imalathanesini Fatih Sultan Mehmet top ve gülle fabrikası yaptırıyor. İstanbul'un surlarını yıkan top ve gülleler Demirköy'deki fabrikada üretilmiştir. Demirköy, aynı zamanda yüzde 90'ı ormanla kaplı, Bulgaristan'a sınırı olan ve turizme de elverişli bir ilçedir. Turizmle alakalı birtakım çalışmalarımız oldu. 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kapsamlı bir çalışma sunduk. Bu çalışmamız onaylandığı takdirde Demirköy ilçesi turizm bölgesi olacak" dedi.
DEMİRKÖY'E TEMİZ İÇME SUYU İLBANK'TAN
İller Bankası'nın uhdesinde inşa edilen Demirköy İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi projesinin öneminden de bahseden Yavuz, "2009 yılında Demirköy Belediye Başkanlığı'na aday olduğumda ‘Demirköy'de yaşıyorsak ve Demirköy'de susuzluk çekiyorsak, bu belediye başkanının beceriksizliğidir' demiştim. Daha sonra belediye başkanı oldum ve göreve geldiğim günden bu yana bu projenin takipçisiyim. İller Bankası burada çok özverili çalıştı. Demirköy'e temiz içme suyu getirilmesi için büyük çaba sarf ettiler. Bugün Demirköy'de yaşayan vatandaşlarımıza verdiğimiz en büyük sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
YENİMAHALLE'YE DE İÇME SUYU HATTI YAPILACAK
Demirköy İçme Suyu Projesi'nin kapsamında bölge halkının taleplerini de dile getiren Yavuz, "Bundan 40 yıl önce Karadeniz Bölgesi'nden gelen vatandaşlarımızın yerleştiği Yenimahalle'de içme suyu tankerlerden temin ediliyor. Biz de İller Bankası ile irtibata geçtik ve o bölgeye de içme suyu iletilmesi için arazi ölçüm çalışmaları yaptık. Uygulama projesi hazırlandı. Yakında inşaatı başlayacak" dedi.
DEMİRKÖY İÇİN YENİ UMUT
Demirköy ilçesinin kalkınması için devletten beklentilerini de anlatan Yavuz, "Demirköy, Türk bayrağının sınırımızda dalgalandığı bir ilçemizdir. Belediyemizin asıl görevlerinden yol, su ve kanalizasyon çalışmalarıdır. Bunun yanında ilçemizin ekonomik anlamda da kalkınması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlçemizin yüzde 90'ı ormanla kaplıdır. Ekonomimizin de büyük ölçüde ormana bağlıdır. Ancak ormanlarda çalışmak ekonomik olarak süreklilik getirmiyor. Turizme çok elverişli bir ilçeyiz. Fatih Sultan Mehmet Dökümhanesi, tarihi bir binamızdır. Dupnisa Mağarası, tarihi bir mağaramızdır. Longoz Ormanları'nın Türkiye'de örneği yok ve dünyada ikinci büyük ormandır. Denize 36 km sahili olan en büyük ilçeyiz. Sadece turizm bölgesi olması yetmiyor. Turizm teşvikleri de uygulanırsa yatırımcılar ilçemize yatırım yapar. Bunun dışında sahillerimiz için deniz gümrüğü konusu var. Balkanlardan ilçemize yatları ile deniz üzerinden gelen tatilciler bölgemizde tatil yapmak istiyor. Ancak ilçemizde yat limanımız yok. Aslında limanımız da var ama limanın resmiyeti yok. Bunun için tatilcilerin boğazdan izin alması gerekiyor ve bu da zaman kaybına sebebiyet veriyor. Bu konuda geçen sene Kırklareli Valimiz ile bir toplantı yaptık. Önemli adımlar attık. 2018 yılı içerisinde bu konuda da somut gelişmeler olacağını ümit ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Su geldi hasret bitti
Demirköy İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni inşa eden Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Demir de, "2 yılda tamamlayıp halkın hizmetine sunduğumuz tesisimiz vatandaşları ziyadesiyle memnun etti. Yıllar önce yapılması gereken bir yatırımı bitirmek bizlere nasip oldu" dedi. Kamu İhale Kurumu'nun daha işlevsel olmasını isteyen Demir, "Eskiden ihaleleri bozma ve onaylama yetkisi ilgili bakanlıklara aitti. Bunların Kamu İhale Kurumu'nda toplanmasından dolayı yığılma oluyor. Bunu önlemek için kurumun belirli bölgelerde istinaf mahkemeleri gibi şubeleri olmalıdır" önerisinde bulundu.