Eyüp Peygamber'in çilesi bitecek!
Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Eyüp Nebi Hazretleri'nin Şanlıurfa'daki türbesinin etrafının ve türbeye giden yolların bakımsız olduğunu söyledi. Türbenin restore edileceğini ve bu sayede etrafındaki bakımsızlığın giderileceğini kaydeden Tüysüz, "Bu yüzden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; Eyüp Peygamberin çilesi bitecek" dedi.
MEHMET SAFA CANAT - HASAN CANAT / İSTANBUL

Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Şanlıurfa'daki Eyüp Nebi Hazretlerinin türbesinin restore edileceğini ve bu sayede türbenin etrafındaki bakımsızlığın giderileceğini söyledi. Eyüp Nebi Hazretleri'nin Şanlıurfa'daki türbesinin etrafının ve türbeye giden yolların bakımsız olduğunu anlatan Tüysüz, "Biz 2012 yılında Halilürrahman Camii, Hasan Padişah Camii, Nimetullah Camii, İmam Bakır Türbesi, Çamurlu Camii ve Haliliye Camii'nin restorasyon projelerinin ihalesini yaptık. Projeler teslim alındıktan sonra inşaat ihalelerini yapacağız. 2012 yılında restorasyon çalışmaları yaparken Eyüp Nebi Türbesi'ni ve Hayat El-Harrani Türbesi'ni de gezerek incelemelerde bulunduk. Bu türbelerin esaslı onarımına karar verdik. Şu an restorasyon projesi ihale dosyalarını hazırlıyoruz. Projelerinin ihalesini yaptıktan sonra inşaat ihalesini de yapacağız. Bu bahsettiğim her iki türbeyi şu anki kötü fiziki koşullarından kurtarıp, o zatların ismine yakışır şekilde restore ederek halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yüzden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; Eyüp Peygamberin çilesi bitecek" diye konuştu.

ŞANLIURFA İMAR PLANI ACİLEN YENİLENMELİ

Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü'nün Şanlıurfa'nın imar planından dolayı bazı sıkıntıları olduğuna değinen Tüysüz, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, özel bütçeli bir kurumdur. Genel bütçeden kuruş para almıyor. Kendi gelirleri ile ayakta duruyor. Bu yüzden gelirlerimizi arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2010 yılında göreve geldiğimde Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nın yanında 100 dönümlük vakıf arazimizin üzerine 80 milyon TL bedelli 200 işyerinden oluşan modern bir çarşı yapacaktık. Bunun için Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Bey ile bizzat görüştüm. Fakıbaba; 'Orası tarım arazisi olduğu için tarla olarak kalsın" dedi. Bu bir vebaldir. Biz atalarımızdan bize miras kalan vakıf arazilerine en iyi şekilde projeler inşa etmek zorundayız. Şehircilikte imar planları en fazla 15-20 yıl geçerli olmak üzere düzenlenir. Bu şehircilik ilkesinin bir gereğidir. Şanlıurfa'nın imar planı en son 1987 yılında düzenlenmiştir. Şanlıurfa, GAP projesinden dolayı çok göç aldı ve nüfus artışı oldu. Şu an Şanlıurfa'nın yüzde 70'i gecekondudur. Biz bu yüzden Şanlıurfa'nın imar planının yenilenmesini, ulaşım master planının yapılmasını ve acilen kentsel dönüşümün yapılmasını istiyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.